Villas sanslösa uppvisning – körde över Bollnäs

,
Villa bandy, Villa Lidköping bandy, villa Bollnäs, bandy elitserien, elitserien bandy

Storkross. Så kan Villas seger hemma mot Bollnäs beskrivas. En seriefinal, som snabbt blev en ensidig historia – 10–1 talar sitt tydliga språk.
– Dom kommer ju ingenstans och det är otroligt bra gjort för Bollnäs är ett väldigt, väldigt bra lag, säger Villas fyramålsskytt Christoffer Edlund till Nya Lidköpings-Tidningen.

Villa var förvisso på förhand favorit i tisdagens seriefinal i Sparbanken Lidköping arena.

Men det var nog få, om någon, som trodde att Lidköpingslaget skulle ta en sådan förkrossande seger mot hälsingelaget.

När matchen blåstes av hade Villa alltså tagit en tvåsiffrig (!) seger inför 2 715 åskådare.

– Vi får en otrolig fullträff från start och det är utan tvekan säsongens bästa match. Dom kommer ju ingenstans och det är otroligt bra gjort för Bollnäs är ett väldigt, väldigt bra lag, säger Villas skyttekung Christoffer Edlund till Nya Lidköpings-Tidningen, som svarade för fyra mål.

Villa rivstartade

Inte ens tio minuter hade passerat innan Villa hade en 3–0-ledning. En klar dominans av hemmalaget första 45 där man hade hela 5–1 i halvtid.

Skyttekungen Christoffer Edlund pangade in sitt tredje mål i matchen tidigt i andra halvlek och sedan var matchen i praktiken över.

Tim Persson skickade vackert in 7–1 på volley och samme Persson ordnade också 8–1 med halvtimmen kvar.

Villa var dock inte klart med målskyttet. Tvåmålsskytten Johan Löfstedt satte 9–1 på hörna innan Christoffer Edlund satte 10–1, hans fjärde balja för kvällen, i minut 72.

Bud på fler mål

Fler mål blev det inte men chanser saknades knappast…

– Vi kunde gjort fler mål men gör vi tio i en seriefinal ska vi inte klaga, säger Edlund till Nya Lidköpings-Tidningen.

I och med segern gör serieledande Villa ett litet ryck i toppen av elitserietabellen. Just nu tre poäng före just tvåan Bollnäs efter tolv spelade matcher.

Villa spelar härnäst hemma mot Sandviken på fredagen.

Mattias Bladh

Villa–Bollnäs 10–1 (5–1)

Målen: 1-0 (5) Johan Löfstedt, hörna, 2-0 (7) Petter Björling, 3-0 (10) Christoffer Edlund, 3-1 (26) Oskar Westh, 4-1 (36) Tim Persson, 5-1 (40) Christoffer Edlund, 6-1 (47) Christoffer Edlund, 7-1 (55) Tim Persson, 8-1 (62) Tim Persson, 9-1 (66) Johan Löfstedt, 10-1 (72) Christoffer Edlund.