VSK-stjärnan: ”Vi har verkligen allt att vinna”

,
vsk bandy, västerås bandy, SM-final bandy, Charlotte Selbekk

Västerås kan ta sitt tredje raka SM-guld om Villa besegras i finalen. VSK-stjärnan Charlotte Selbekk tror på en hård fajt mot seriesuveränen.
— Det känns väldigt spännande. Vi möter seriens bästa lag så vi har verkligen allt att vinna, säger hon till Bandyfeber.

Det är ett otroligt facit som VSK-damerna kan uppvisa de senaste åren. Har prenumererat på SM-finaler och kan stoltsera med två raka SM-guld.

Fjolårets guld togs som bekant under rafflande omständigheter där VSK vände 1–3 till seger mot Skutskär — med Charlotte Selbekk som matchvinnare.

KakserviceANNONS

I dag heter inte finalmotståndaren Skutskär utan Villa. Lidköpingslaget vann serien i övertygande stil och har faktiskt gått ”rent” i vinter, inklusive cupspel.

— Det känns väldigt spännande. Vi möter seriens bästa lag så vi har verkligen allt att vinna. Vi ska gå ut och göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger VSK:s store målskytt Charlotte Selbekk.

Villa bär favoritskapet

I seriespelet föll VSK med 2–7, 2–5 samt 3–5 mot Lidköpingsgänget. Med det i åtanke får Villa bära favoritskapet i finalen.

— När vi och Villa har mött varandra har det varit ett oerhört högt tempo och mycket bra spel. Jag tycker att Villa har varit bättre än oss på sista tredjedelen och tagit vara på sina chanser, säger Selbekk.

Men…

— … Samtidigt har Pernilla Elardt (Villas målvakt) steppat upp ordentligt i de matcherna och gjort helt matchavgörande räddningar.

Charlotte Selbekk har en strålande säsong bakom sig. Målmässigt blev det en andraplats i skytteligan med sina 38 mål. Har varit oerhört viktig för sitt VSK i vinter och blir en viktig pjäs för grönvitt i finalen.

— Det har känts bra för egen del i år. Haft lite mer ytor att jobba i och jag tycker jag tagit vara på mina lägen. Varit lite mer resolut i avsluten och tagit mig till många lägen. Tycker att jag tagit nästa kliv i min utveckling, så jag är absolut nöjd med min säsong hittills.

Återstår att se om Selbekk tar vara på eventuella lägen i årets SM-final.

Vad blir viktigast mot Villa?

— Viktigast mot Villa blir att sätta defensiven och ta vara på chanserna som kommer. I finaler kan det lätt bli lite tillknäppt så det gäller att sätta sina lägen. Det kommer vara två lag som är noggranna i defensiven.

Hur högt skulle du värdera ytterligare ett SM-guld?

— Det skulle vara magiskt med ett SM-guld, att vara lite underdogs kan vara skönt ibland.

Mattias Bladh

* SM-finalen sänds på SVT. Matchen startar 13.00.