VSK kvitterade semifinalserien

,
VSK bandy, VSK edsbyn, bandy slutspel, VSK edsbyn bandy, bandy elitserien

Västerås kvitterade i semifinalen mot Edsbyn på måndagskvällen. Detta via bortaseger med 9–4.

Första 45 var tät och jämn med två lag som försvarade sig väl. Edsbyn tog ledningen efter nitton minuters spel via fixstjärnan Per Hellmyrs på en hörnvariant.

Spelet böljade därefter fram och tillbaka innan VSK kunde kvittera genom Daniel Johansson efter fint förarbete av Christoffer Fagerström på vänsterkanten.

Men Edsbyn tog återigen ledningen i 37:e minuten efter en snabb kontring, där Vadim Arkhipkin skickade in bollen otagbart bakom Henrik Kjellsson i VSK-målet.

Gästerna fick dock sista ordet innan halvtidsvilan när Martin Landström hittade Robin Andersson i straffområdet, som rakade in 2–2 på volley.

Rivstart av VSK i andra

VSK fick en pangstart på andra halvlek när Martin Frid drällde med bollen på mittplan och Martin Landström kunde servera Jesper Jonsson, som inte gjorde något misstag i avslutet.

VSK fortsatte vara det bättre laget därefter och kunde målmässigt gå ifrån till 4–2 i minut 61 när Pontus Vilén frispelade Robin Andersson.

Men Edsbyn bet tillbaka och Samuli Helavuori fixade på egen hand reduceringen till 4–3 med ett välplacerat skott.

VSK skulle emellertid koppla ett rejält grepp om matchen när Christoffer Fagerström höll sig framme på en målvaktsretur och rakade in 5–3. Inte långt därefter prickade Daniel Johansson in 6–3 på ett frislag, som inte såg otagbart ut.

VSK gick ifrån målmässigt

Edsbyn tvingades släppa på tyglarna för att försöka komma tillbaka målmässigt och en livlina fick man när Ted Hedell krutade in 6–4 utan chans för Henrik Kjellsson.

Gästerna skulle emellertid sänka Edsbyns förhoppningar om en eventuell comeback när Daniel Johansson ordnade 7–4 efter fint förarbete av Martin Landström. Inte långt därefter kom även 8–4 genom Jesper Jonsson på ett rent friläge och saken var definitivt klar.

Matchen slutade till sist 9–4.

Texten uppdateras.

Edsbyn–Västerås 4–9 (2–2) • Semifinal 2:5

Målen: 1-0 (19) Per Hellmyrs, hörna, 1-1 (33) Daniel Johansson (Martin Fagerström), 2-1 (37) Vadim Arkhipkin (Ted Hedell), 2-2 (43) Robin Andersson (Martin Landström), 2-3 (47) Jesper Jonsson (Martin Landström), 2-4 (61) Robin Andersson (Pontus Vilén), 3-4 (66) Samuli Helavuori (Ted Hedell), 3-5 (72) Christoffer Fagerström, 3-6 (75) Daniel Johansson (Martin Landström), 4-6 (78) Ted Hedell (Oscar Wikblad), 4-7 (81) Daniel Johansson (Martin Landström), 4-8 (83) Jesper Jonsson (Martin Landström), 4-9 (89) Robin Andersson (Tobias Nyberg).