VSK tvingade fram femte avgörande semifinal

,
VSK bandy, VSK edsbyn, bandy slutspel, VSK edsbyn bandy, bandy elitserien

VSK tvingade fram en femte avgörande semifinal i mötet med Edsbyn. Detta efter bortaseger med 7–1 på lördagskvällen.

VSK fick en drömstart i första halvlek, som bjöd på högt tempo och chanser åt båda hållen.

Christoffer Fagerström gav gästerna ledningen efter drygt en kvart och 2–0 var ett faktum i den 26:e minuten när Rasmus Sjöström hittade rätt på en hörna.

Edsbyn skulle hamna än mer i brygga när Christoffer Fagerström satte 3–0 på ett långskott ur högervinkel. Ett mål som Edsbymålvakten Henrik Karlström nog borde gjort ett bättre ingripande på.

Fler mål blev det inte under första halvlek, där VSK i slutändan var klart bättre.

Landström ökade på ledningen

Edsbyn spelade upp sig betydligt i andra halvlek men hade fortsatt svårt att sätta dit sina lägen.

I stället kunde Martin Landström skotta in 4–0 till gästerna i den 70:e matchminuten.

Än värre skulle det bli för Edsbyn när Daniel Johansson ökade på till 5–0 tre minuter senare, vilket tvingade hemmalaget till timeout.

En timeout som inte fick någon vidare effekt målmässigt utan VSK kunde kontrollera sin ledning på ett betryggande sätt och därmed ta matchserien till fem matcher.

Matchen slutade till sist 7–1 till VSK.

Avgörande femte semifinalmatchen spelas på måndag i ABB arena.

Edsbyn–Västerås 1–7 (0–3) • Semifinal 4:5

Målen: 0-1 (17) Christoffer Fagerström (Tobias Nyberg), 0-2 (26) Rasmus Sjöström, hörna, 0-3 (32) Christoffer Fagerström (Emil Juhlén), 0-4 (70) Martin Landström (Emil Juhlén), 0-5 (73) Daniel Johansson (Jesper Jonsson), 0-6 (90+3) Jesper Hermansson, hörna, 1-6 (90+9) Oscar Wikblad, straff, 1-7 (90+12) Robin Andersson (Jesper Jonsson).
Hörnor: 10-12.
Utv, Edsbyn:- VSK: 1×10.
Domare: Mikael Hillerius.
Publik: 3 214.

Det står 2-2 i matcher.