Öhrlund tror på lyft för IFK: ”Visade att vi kan slå vilket lag som helst”

,
IFK Vänersborg, IFK, Jesper Öhrlund, Öhrlund, Villa, tror på lyft för laget

Ett stort fall framåt. IFK Vänersborg hade derbyantagonisten Villa på fallrepet på lördagen. En insats som Jesper Öhrlund menar kommer stärka laget inför fortsättningen.
— Har alla möjligheter att ta oss upp från kval, säger han till Bandyfeber.

IFK Vänersborg hade 4–1 i halvtid i lördagens derby borta mot Villa. Då fanns alla chanser i världen att bryta ”förbannelsen” mot lidköpingslaget där IFK inför mötet inte lyckats vinna mot rivalen sedan annandagen säsongen 2012/13.
17 raka matcher utan seger alltså.

I slutändan blev det 6–6 i en böljande tillställning efter att IFK tappade 4–1-ledningen i andra halvlek. Kunde också blivit en förlust då Villa — som för övrigt saknade sjukdomsdrabbade Johan Löfstedt och Jesper Eriksson — vände och satte IFK i ett 5–6-underläge i den 83:e minuten.
Juho Liukkonen såg dock till att kvittera två minuter senare vilket får anses vara rättvist.

Jesper Öhrlund är dagen efter derbyt belåten med framför allt en sak.

— Att vi som grupp knöt näven och spelade i 90+. Vi ligger faktiskt under med ett mål när det var fem minuter kvar och hade ledningen med 4–1 bland annat i matchen. Det stärker mig och laget. Vi ger aldrig upp, säger han.

Vilket kan ge ringar på vattnet för ett kämpande IFK som befinner sig på en tolfte plats i tabellen. Öhrlund menar att laget har sett bättre och bättre ut på sistone vilket kan ge fler poäng framöver.

— Jag känner att vi sakta men säkert börjar ta oss uppåt. Det har varit en tuff period, men jag tycker vi visade igår att vi kan slå vilket lag som helst i serien.

Tufft har det sannolikt varit i IFK. Framför allt har det varit en turbulent vecka för IFK sedan skyttekungen Joakim Hedqvist bröt kontraktet med klubben. I skrivande stund jagar klubben alltjämt efter en ersättare på anfallspositionen.

Jesper Öhrlund fastslår att läget i laget inte har påverkats så mycket efter det chockbeskedet utan har kunnat fokusera på det sportsliga.

—Absolut, det är det enda rätta att göra i detta läge och det tycker jag vi har gjort bra hittills. Trots det som hänt är stämningen på topp, säger 27-åringen.

Men samtidigt går det inte komma ifrån att IFK Vänersborg befinner sig i en utsatt position i elitserietabellen för att försöka nå en plats i åttondelen (placering mellan 7-10).

Vad tror du om era chanser?

— Vi har otroligt viktiga matcher framöver och har alla möjligheter att ta oss upp från kval. Det siktar vi på.

Jesper Öhrlund, som värvades inför säsongen till IFK efter åtta raka säsonger i Broberg, känner personligen att han ännu inte lyckats fullt ut med sitt eget spel. På 18 matcher har det blivit fem fullträffar och fyra assist.

— Det har varit tufft. Vi som lag har gått dåligt och inte gjort allt för många spelmål (39). Och inte fått till spelet alls under serien. Jag har spelat både back, ”deff” och mitt och några byten på halven i några matcher under serien på grund av skador, avstängningar, sjukdom med mera, säger Öhrlund.

— Sån är bandyn och det är bara att gilla läget och köra på. Sen är det klart att jag inte är nöjd med tanke på min fina försäsong.

IFK Vänersborg ställs härnäst mot Västerås på hemmaplan under onsdagen.

Mattias Bladh