Så gick det i onsdagens matcher: ”Beter oss som ett juniorlag”

, , , , , , , , , , , , ,
Försäsong, bandy, bandyn, augusti

På onsdagskvällen var det full omgång i elitserien. Bandyfeber ger dig resultat och matchfakta från samtliga matcher ─ med spelarkommentarer från alla möten.

Edsbyn–Västerås 10–4 (2–2)

Ett Edsbyn utan skadade nyckelspelaren Hans Andersson körde över Västerås på hemmaplan ─ efter en lysande andra halvlek.

─ Började lite sådär men vi växte in i matchen och i andra halvlek så spelade vi riktigt bra, säger Edsbymålvakten Anders Svensson efter storsegern.

Visst, ”Byn” gjorde alltså hela åtta mål sista 45…
Många bra i hemmalaget och VSK var absolut inte så dåligt som siffrorna kan antyda.
Det rann iväg på slutet, och så kan det vara i bland i bandy.

─ Vi gör en bra match i 60 minuter ungefär, sen är det väl egentligen Edsbyns hörnskytte som avgör och vi orkar inte riktigt hålla ihop det hela matchen. Första 60 ett stort steg framåt, säger VSK:s Martin Landström.

Mål, Edsbyn: Oscar Wikblad 2, Mattias Hammarström 2, Jonas Edling, Joakim Svensk, Ted Hedell, Simon Jansson, Martin Frid, Marcus Persson
VSK: Martin Landström, Kasper Sandgren, Rasmus Sjöström, Tobias Holmberg.

***

Frillesås–Broberg 3–7 (1–4)

Broberg tog tredje raka tvåpoängaren när laget gästade ”Mossen” och vann med 7–3.
Fick en strålande utdelning första kvarten och en 4–0-ledning…

─ Tycker vi gör en stabil insats matchen igenom. Vi är påkopplade direkt från start och får tidigt en trygg ledning, säger Broberganfallaren Martin Söderberg.

Och får medhåll av lagkamraten Jonas Pettersson.

─ En laginsats där vi följer vår matchplan och spelade med energi och delaktighet. Vi visade från matchstart att vi var där och fick tidigt en 4–0-ledning.

Så var det. Och den ledningen kunde laget spela på.

Frillesås å sin sida saknade viktige Mattias Johansson och den där första kvarten, ja den förstörde poängchanserna.

─ Är väldigt missnöjd med hur vi ger bort initiativet till Broberg direkt och på det sättet vi genomför matchen, säger Frillesås Fredrik Brandin och fortsätter:

─ Vi går ifrån grunder och beter oss som ett juniorlag stora delar av matchen. Måste upp många snäpp om vi ska ha en chans till poäng i fortsättningen.

Mål, Frillesås: Elias Modin, Fredrik Johansson, Jesper Henriksson,
Broberg: Martin Söderberg 2, Jonas Engström 2, Rasmus Linder, Jonas Nygren, Vadim Arkhipkin.

***

Hammarby–Bollnäs 3–7 (2–2)

På ett svårspelat ”Zinken” drog Bollnäs det längsta strået mot Hammarby.
Var länge jämnt målmässigt då det stod 3–3 i minut 65.

Men sedan kunde gästerna rinna ifrån och vinna mötet.

─ Ganska bra och stabil insats och viktig seger. Lite svår is stora delar av matchen men vi hanterade situationen bra, säger Bollnäs Samuli Helavuori, för övrigt lysande i mötet med tre assist.

Mål, Hammarby: David Thorén, Ivan Lebedev, Jonas Söder.
Bollnäs: Christoffer Fagerström 3, Christian Mickelsson 2,  Samuli Helavuori, Kasper Milerud.

***

Sandviken–AIK 4–3 (3–2)

Jämnt värre blev det mellan SAIK och AIK. Men i minut 84 serverade Erik Säfström kollegan Daniel Berlin, som pangade in matchavgörande 4–3-målet.

─ Från och till en bra match. Med lite flyt kanske vi hade kunnat peta in någon boll till. Spelade hackade lite stundtals och AIK försvarade sig bra, säger SAIK:s Albin Airisniemi.

AIK:s Kalle Lempinen:

─ Vi spelade en helt okej match. Vi har många bra situationer att göra mål men vi hade lite otur.

Mål, SAIK: Hannes Edlund, Jesper Hvornum, Erik Säfström, Daniel Berlin.
AIK: Jimmy Jansson, Pavel Ryazantcev, Sebastian Ytterell.

***

Vetlanda–Sirius 2–3 (1–2)

Vetlandas segersvit stannade på fyra matcher. Sirius tog alla poängen på onsdagskvällen och vann med 3–2.

─ Tycker vi möter ett väldigt bra Sirius. En jämn match där Sirius försvarade sig på ett bra sätt, säger VBK-målvakten David Borvall efter 2–3-förlusten.

─ Med marginalerna på vår sida kan vi lika gärna vinna matchen eller spela lika.

Stod 1–3 med tjugo minuter kvar och närmre än en reducering till 2–3 via Axel Ekholm kom inte hemmalaget.

Sirius Markus Kumpuoja:

─ Vi gör en bra bortamatch. Släpper bara in två mål och är väldigt nöjda med det. Vi vet att de är starka på skridskorna så det gäller att spela smart mot dem, speciellt på deras hemmaplan där de ofta vill spela med högt tempo

Mål, Vetlanda: Tobias Nyberg, Axel Ekholm.
Sirius: Edward Sigfridsson, Samuel Heeger, Markus Kumpuoja.

***

Villa–Motala 4–4 (2–2)

Förlust mot Bollnäs på hemmais och nu poängtapp i mötet med Motala i Sparbanken Lidköping arena. Villa fick nöja sig med 4–4 i mötet med östgötarna.

─ Sett till chanser så skulle vi vunnit. Men vi får kriga hårt för våra mål just nu. Det går upp och ner under en säsong, vi kommer igång snart, säger Villas Tim Persson.

Motala gjorde en mycket bra match dock. En svängig match där Villa slutligen hade 4–3 med drygt 20 minuter kvar.

Östgötarna kvitterade emellertid till 4–4 i 90:e minuten genom Kaspers Hirvonens långskott.
Starkt.

Mål, Villa: Johan Löfstedt 2, Jesper Eriksson, Joakim Andersson.
Motala: Elias Gillgren, Jonas Enander, Philip Florén, Kasperi Hirvonen.

***

Åby/Tjureda–Vänersborg 2–6 (2–2)

IFK Vänersborg segrade med 6-2 borta mot nykomlingen Åby/Tjureda.

Stod 2–2 i halvlek innan IFK rann iväg i andra halvlek.
Spiken i den berömda kistan satte Joakim Hedqvist med sitt 5–2-mål i minut 77.

─ Ingen jätteprestation från vår sida men vi bör vinna matchen ännu större med tanke på de lägen vi skapade, säger IFK:s Emil Viklund och fortsätter:

─ Vi har borta lite spelare och det påverkar såklart men vi var lite för passiva emellanåt.

Mål, Åby: Viktor Johansson, Pontus Sjölund.
Vänersborg: Adam Herou Löf 2, Joakim
Hedqvist 2, Felix Callander, Jesper Öhrlund.